Ja ha arribat l’estiu! Calendari mensual del mes de Juliol

El calendari del mes de Juliol està dedicat al Curs de Teràpia Aquàtica que ha estat realitzant-se en la Piscina Municipal de Gandia durant tants anys i que té un gran èxit.

Us adjuntem el calendari en PDF perquè se’l pugueu imprimir i tenir un bonic record a casa.

Ací el podeu veure: Juliol 2021

Us convidem a seguir realitzant aquests exercicis per a gaudir de l’estiu i seguir mantenint l’activitat física.

 

Exercicis en l’aigua per a persones majors:

Els exercicis aquàtics són especialment recomanables per a ajudar-nos a mantindre un bon estat de salut. Coneix els seus beneficis, i les set millors opcions per a exercitar-te en l’aigua sense riscos.

Existeix una àmplia gamma d’exercicis que es poden realitzar en l’aigua, des de caminar, nadar a diferents estils, o participar en una classe de teràpia aquàtica, però t’explicarem com fer set exercicis aquàtics que són especialment beneficis per a les persones majors perquè compleixen uns certs requisits com treballar la mobilitat articular, enfortir la musculatura, i ajudar a estirar les articulacions i a relaxar-se.

Després d’una sèrie d’exercicis de calfament i de mobilitat –que es poden realitzar fora de l’aigua–, podem procedir amb els següents moviments dins de la piscina (encara que si es tria fer-los en la mar, caldria adaptar alguns a aquest mitjà):

 

1. Elevació genolls:

En la vora de la piscina, situats de front, donar suport a les mans en el sòl, i alçar els genolls alternativament. Es poden realitzar unes 15 repeticions amb cada cama, descansar un parell de minuts, i tornar a fer una altra sèrie.

Aquest exercici també es pot realitzar situant-nos de costat. Hem de triar una part de la piscina en la qual fem peu i l’aigua almenys arribe fins a la nostra cintura.

 

2. Caminar surant en l’aigua:

Aquest exercici el podem realitzar fent peu o surant, però en tots dos casos ens ajudarem d’una superfície que ens ajude a surar, com és el conegut xurro de goma-escuma o barra de flotació. El que intentarem és simular el moviment de caminar, movent primer una cama i després l’altra. Ens quedarem en el lloc surant però movent-nos. Segons la capacitat de cadascun, es pot realitzar més ràpid o més a poc a poc, i anirem ampliant el rang de moviment de les cames. Aquest exercici es pot fer uns 30 segons, descansar i repetir.

 

3. Obertura de braços sota l’aigua:

En un lloc de la piscina en el que fem peu, semiflexionar les cames, i amb les mans per davall de l’aigua i les palmes obertes a l’altura del nostre pit, realitzar moviments laterals amb els quals espentem l’aigua. Fer 10-15 repeticions movent els braços a cada costat.

Per als més avançats, es pot realitzar aquest exercici amb una taula que exercisca resistència contra l’aigua.


4. Extensió de braços al pit:

En el mateix lloc que l’últim exercici, col·locats amb les cames semiflexionadas, començar amb els braços a baix i estesos a cada costat del cos. A poc a poc anar pujant les mans fins que les ajuntem davant del nostre pit. Tornar a la posició inicial fent resistència contra l’aigua amb el revers de les mans. De nou, aquest exercici també es pot realitzar amb unes *mancuernas. Es pot fer 10-15 vegades aquest moviment, descansar, i repetir.


5. Elevació mantinguda de genolls:

Usant de nou una barra de flotació, la col·locarem a l’esquena, per davall de les nostres axil·les. En aquesta posició (fent peu o no) flexionar els genolls per a després portar-les el més a prop possible del pit. Mantindrem aquesta posició cinc segons i descansarem. Es pot repetir 10 vegades. Aquest exercici també es pot realitzar portant els genolls junts d’un costat a un altre.

 

6. Extensió de bessons:

Subjectant-nos en la vora de la piscina o en l’escala, fent peu, alçar els talons cap amunt i cap a fora, fins que ens quedem de puntetes. Mantindrem aquesta posició uns segons i tornarem a la posició inicial.


7. Curl de bíceps:

Fent peu, i amb l’aigua a l’altura entre el pit i la cintura, estant dempeus, tancar les mans en forma de puny, portar-los fins a l’altura dels muscles i amb els colzes pegats al cos. A continuació baixar els punys fins a estendre els braços del tot, i tornar a la posició inicial sense moure els colzes.


Font: Web Consultes (Revista de salut i benestar)